Паметно решение за полнење телефон во ресторани

Не дозволувајте празна батерија да го расипе апетитот на вашите гости.
Нарачајте станица
Три тули за напојување и графички линии кои покажуваат позитивни резултати
Две девојки седат во ресторан и ги полнат своите уреди со тула.

Придружете се на светот на Брик

Поставувањето на станица за напојување во вашиот ресторан ќе ви донесе две победи: обезбедувате услуга со дополнителна вредност што ќе го подобри задоволството на гостите и ќе го елиминира прашањето „дали можам да го наполнам телефонот“ за вашиот персонал.

Услуга со додадена вредност

Зголемете го задоволството на вашите гости со обезбедување на практично решение за полнење што им овозможува да ги користат и полнат своите уреди додека уживаат во оброците.

Зголемете ја вашата изложеност

Корисниците на апликацијата Brick ќе го откријат вашиот ресторан преку функцијата за мапа во апликацијата Brick.

Зголемете ги вашите приходи

Колку повеќе време поминуваат вашите гости во вашиот ресторан, толку е поголема веројатноста да трошат пари.

Како да започнете

Го поттикнавте вашиот интерес да добиете станица за напојување од тули?
Слика на статистика на Брик

FAQs

Кои станици би ги препорачале за ресторани?
Во зависност од големината на вашиот ресторан, ви препорачуваме или The Hut, мала станица за напојување со 6 слотови или The Condo, станица со средна 12 отвори.
Каде треба да поставам станица за напојување?
Станицата треба да биде достапна и лесно да се најде.
Како функционира изнајмувањето?
Корисникот може да изнајми powerbank со скенирање на QR-кодот на станицата со користење на апликацијата или веб-страницата Brick.
Кој е одговорен за поддршка и одржување на клиентите?
Ние сме!
Што се случува откако ќе нарачам станица?
Откако ќе ја нарачате вашата станица, Brick HQ ќе ве контактира за да ја потврдите нарачката на станицата.

Ве интересира како функционира процесот на изнајмување?

Дознајте повеќе за корисничкото искуство
Тула на лисја